Sønderborg // kultur

28. december 2019 17:33

Bo Bach Jensen

Stor risiko for glat føre på skøjtebanen

Lørdag eftermiddag var der godt fyldt op på skøjtebanen i Sønderborg

Sønderborg 28. december 2019 17:33

Bo Bach Jensen

At skøjte er sjovt, men det kræver en hulens god koordination mellem hjernen og de to par fødder, der kun har kontakt med isen via to ganske få millimeter tykt stykker skarpslebet jern der er fastgjort under støvlerne.

Det kan godt tage lidt tid inden man har sådan rigtig har fundet ud af at det er en fordel at begge par skøjter vender i den samme retning, og det der med at bremse når først man har har fået fart på, det kræver også et vis talent, ihvertfald hvis man vil undgå en tur ned på den kolde is.

Men når man så først har fundet ud af at holde balancen, samt hvordan man stopper når man først er kommet op i fart, så byder den glatte overflade mange timers underholdning i topklasse og mens man hygger sig på isen, så forbrænder man samtidig en portion af de ekstra juledeller der i løbet af de juledagene har fået vægten til at påstå at du er blevet tungere. En tommelfingerregel siger at man på som uøvet motionist forbrænder op til 300 - 500 kilokalorier på en times motion på skøjtebanen, så det er bare med at udnytte det gode vejr og få spændt et par skøjter på føderne!

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere