Sønderborg // samfund

12. december 2019 13:13

Bo Bach Jensen

Brand i 300 bigballer ved Nybøl

Brand i 300 bigballer ved Nybøl

Branden i de 300 bigballer er svær at få slukket

De frivillige brandværn har kæmpet med at slukke den voldsomme brand siden i søndags

Sønderborg 12. december 2019 13:13

Bo Bach Jensen

Brand i 300 bigballer ved Nybøl

Brand i 300 bigballer ved Nybøl

Lige siden søndag middag, har frivillige brandmænd kæmpet med at få slukket branden i de 300 bigballer der søndag middag brød i brand i en halmlade på en gård nær Nybøl.

Det har vist sig at være et større arbejde at få slukket det meget halm, end først antaget. Mandag morgen blev det meldt ud at der var styr på branden og at der kun var behov for en enkelt brandbil og et par brandfolk til at sørge for at branden ikke blussede op igen.

Dette ændrede sig i løbet af mandagen og inden længe var der igen blå blink at se på de små veje ude omkring Nybøl, når tankvognene fra de frivillige brandværn fra både Ullerup, Sydals, Egernsund og Hørup har ligget og kørt i pendul fart siden mandag for at levere vand til slukningsarbejdet.

Her torsdag middag, er status at der stadig er brandfolk igang med at få slukket de sidste gløder i det meget halm. Måden det gøres på, er at de ulmende halmballer bliver trukket af af laden med en rendegraver, for derefter at blive spredt ud så et stort område, således at det ulmende halm kan slukkes

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere