Sønderborg // samfund

07. december 2019 15:31

Maya Johannsen

Pressefoto

Pressefoto

Butikstyveri endte med offentlig udstilling i Kop og Kande

Kop og Kande valgte i går aftes at ligge et sløret billede af en formodet gerningsmand på Facebook. Det har skabt heftig debat på Facebook, hvor meningen om selvtægt deler vandene.

Sønderborg 07. december 2019 15:31

Maya Johannsen

Pressefoto

Pressefoto

Butikstyveri er efterhånden blevet dagligdag ved de mange erhvervsdrivende rundt omkring i landet, adskillige rapporter dokumenterer også et stigende antal tyverier rundt omkring. 

Kop og Kande i Sønderborg er gået et skridt længere i julehandlen, en medarbejder med adgang til overvågningsbilleder valgte fredag aften at udstille den formodede gerningsmand på Facebook.

Medarbejderen i Kop og Kande Sønderborg valgte således, at dele et sløret billede af gerningsmanden i et offentlig opslag som i skrivende stund er delt hundredvis af gange med tusindvis af mennesker på Facebook.

Heftig debat deler vandene
Adskillige hundrede har i skrivende stund kommenteret opslaget på Facebook, hvor meningerne deler vandene. Mens størstedelen anerkender problemstillingen om gentagne tyverier på højlys dag, er der også andre der mener, at det direkte skader Kop og Kande.

»Ok med at bruge sociale medier til at komme ud til tyven på. Men true med offentliggørelse af video. Hmmm....« skriver Martin Lund blandt andet i en kommentar.

Mens Jessie Jaspersen er mere direkte og skarp med kritik til kædeforretningen i Sønderborg »Pinligt for jeres "Kop og kande model" Men ja... Man ligger som man har redt!« 

Butiksejere kan i værste fald dømmes
Hvis en butikejer har været udsat for tyveri, må personen ifølge loven ikke dele billeder eller video af gerningsmændene på fx Facebook. Trods en ny lov som trådte i kraft sidste år, er lovgivningen stadig intakt med mindre lempelser og forhindrer butikker i at dele og advare hinanden.

Vi har forsøgt at indhente en kommentar ved Kop og Kande, men hverken deres presseafdeling eller lokalforretning er vendt retur inden deadline.

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere