Indland // sport

04. december 2019 11:04

Mads Jacobsen

SønderjyskE har været udfordret på flere parametre.

SønderjyskE har været udfordret på flere parametre.

Sønderjyske præsenterer underskud på over seks millioner

Strategiske valg i fodboldverdenen har ført til millionunderskud ved det sønderjyske fodboldhold i Haderslev

Indland 04. december 2019 11:04

Mads Jacobsen

SønderjyskE har været udfordret på flere parametre.

SønderjyskE har været udfordret på flere parametre.

Strategiske valg i fodboldafdelingen ved SønderjyskE har ført til millionunderskud, første gang i ni år har den sønderjyske virksomhed minus på driften.

Sønderjysk Elitesport A/S har i mere end otte år i træk kørt med overskud på driften, akutuelle årsregnskab viser et underskud på over seks million. Fodboldafdelingen bidrager med initet mindre end 8.678.000 kroner i underskud.

Millionunderskuddet skal være med til at sikre, at SønderjyskE også spiller i 3F Superligaen i næste sæson.

- Selv om vi i otte år i træk har leveret overskud, er det ikke tilfredsstillende, at vi denne gang kommer ud med et underskud, siger Sønderjyske-direktør Klaus Rasmussen.

- Når det er sagt, er det et underskud, som kommer på baggrund af en strategisk prioritering. Vi har forsøgt at polstre os sportsligt, fordi vi er i en svær overgangssæson i 3F Superligaen, hvor der skal findes tre nedrykkere, og vi har en klar ambition om, at vi også skal spille i landets bedste række efter sommerferien.

SønderjyskE har også valgt, at man ikke i denne omgang sælger fra i forhold til spillertruppen. SønderjyskE ligger aktuelt nummer 11 ud af de 14 klubber i Superligaen - og skal for alvor ud og hente point i de kommende kampe.

– Vi har haft mulighed for at sælge spillere og dermed forbedre årsregnskabet markant, men vi har prioriteret at holde på vores bedste og mest attraktive spillere, fordi vi står i en vanskelig overgangssæson, siger Klaus Rasmussen.

- Vi vil være en del af Superligaen, når den skæres ned til 12 hold, og hvor tv-aftalen bliver væsentligt forbedret fra 2020/2021-sæsonen. Vi har en klar forventning om, at regnskabet vil være i samlet balance, når vi ser på det over en 36 måneders periode.

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere