Sønderborg // kultur

06. november 2019 08:07

Maya Johannsen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Byens parkeringsforhold under lup

Er der brug for flere parkeringspladser i Sønderborgs centrum? Og hvor skal de i givet fald ligge? Som et P-hus måske? Det er spørgsmål, som Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune nu ønsker et oplyst grundlag for at kunne svare på.

Sønderborg 06. november 2019 08:07

Maya Johannsen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Medarbejdere fra Sønderborg Kommune har i august observeret en række parkeringspladser i centrum for at finde ud af, om det var muligt for handlende, turister, pendlere og beboere at komme til at parkere. Resultatet af stikprøverne var, at det oftest er muligt at finde plads på en 2 timers parkering i centrum. Lidt større udfordringer er der for ansatte og beboere i midtbyen med at finde en plads til langtidsparkerings især midt på dagen og i den nordlige del af byen. Udvalget ønsker derfor, at der udarbejdes et mere veldokumenteret grundlag end stikprøver at arbejde videre på.

 

- I første omgang får vi foretaget nogle grundige analyser af de nuværende forhold. Kun på den måde kan vi afdække om der er et behov og synliggøre en eventuel mangel på p-pladser, som vi bør investere i at imødegå. Men jeg tror vi kan komme langt ved at udnytte vores nuværende parkeringsarealer bedre end i dag, for eksempel ved hjælp af bedre skiltning og afmærkninger af båse. De ting arbejder vi selvfølgelig på hele tiden, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard.

 

- Jeg har min daglige gang i midtbyen, og jeg oplever helt klart, at der mangler p-pladser. Nu skal en grundig analyse be- eller afkræfte det, og så må vi tage den derfra, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

 

Som udgangspunkt er der identificeret fire retninger, som udvalget kan vælge at gå i - afhængig af, hvad en analyse af de nuværende parkeringsforhold viser:

  • Bedre udnyttelse af de eksisterende p-pladser ved hjælp af fx skiltning, afmærkninger mm.
  • Mindre efterspørgsel på p-pladser ved fx at etablere pendlerstationer
  • Etablere flere p-pladser ved fx at udvide eksisterende p-arealer eller bygge et p-hus
  • Ændre parkeringsmønster ved fx at indføre betalingsparkering eller beboerlicenser.

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere