Sønderborg // kultur

12. september 2019 12:30

Maya Johannsen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Diana: »Yolada er en kombination af latter og yoga«

Latter Yoga stammer fra Indien, hvor lægen Madan Kataria forskede i, hvilke faktorer der kunne påvirke helbredet – specielt stress.

Sønderborg 12. september 2019 12:30

Maya Johannsen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Yolada er et koncept som er startet af Diana Ssempebwa, hun har samlet tre ting til en ting. Diana, også kaldet Vaiana er 27 år, opvokset i Nordborg/Sønderborg og har det meste af hendes liv beskæftiget sig med fri dans, da hun synes det at bevæge sig frit føles afstressende for hende. Hun har været på mange rejser hvor hun har lært latter yogaen og den frie dans. Hun mærkede effekten på hendes egen krop og vil nu gerne videregive til andre. Hun er i gang med at uddanne sig latter yoga instruktør, så dette event er gratis.

Latter Yoga stammer fra Indien, hvor lægen Madan Kataria forskede i, hvilke faktorer der kunne påvirke helbredet – specielt stress. Han fandt frem til at latteren i særdeleshed havde en fantastisk effekt på både vores krop og sind.
Ikke nok med at latteren afstresser kroppen, den hjælper os også med at ære os selv bedre at kende. Desuden hjælper latteren os til nemmere at skabe kontakt til andre mennesker.
Et af de tidligste forsøg af Dr. William Fry viste at vi får lige meget ud af at grine falsk som ægte.

Fri dans
Der er ingen koreografi, man bevæger bare kroppen som den lige har lyst til. Man følger de impulser man får til at bevæge sig uden at stoppe dem fordi det måske kunne se underligt ud. Der er ikke noget der kan gøres forkert.

Min mantra er at alt er lige som det skal være - du har din helt unikke måde at bevæge dig på.

Er du nysgerig og lyder det som noget for dig, hvor du kan slippe dine indre følelser ud, så skal du med til dette event som foregår på Mejeriet i Sønderborg d. 21/9-2019 kl. 14:00-15:00.

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere