Haderslev // erhverv

06. november 2019 08:03

Maya Johannsen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Bevtoft er årets lokalsamfund

Tirsdag den 5. november kunne en glad formand for Haderslev Kommunes Landdistriktsudvalg afsløre at Årets Lokalsamfund 2019 er Bevtoft.

Haderslev 06. november 2019 08:03

Maya Johannsen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Bevtoft vandt udpegningen i et skarpt felt bestående af Hjerndrup, Fole og Simmersted/Maugstrup, som i lighed med Bevtoft var ansøgere til dette års markering af et særligt aktivt lokalsamfund i Haderslev Kommune.

”Lokalsamfundet i Bevtoft vidner om en helt særlig ihærdighed og om et viljestærkt og dedikeret lokalområde, hvor man knokler for at sikre både de fornødenheder, der er nødvendige, men også det sammenhold der er så afgørende for landsbyer og lokalområder i landdistrikterne.”

Bevtoft har præsteret at støtte op om deres lokale købmand to omgange for at sikre en købmand i byen. De arrangerer ”By Night” i Bevtoft og i idrætsforeningen er nedgang i medlemstallet vendt til opgang, fordi man tør tænke nyt, blandt andet arrangerer man ”jumping fitness” som er en af forklaringerne på den succes man oplever i Bevtoft.

”De agerer indimellem nærmest på trods og nogle gange er det lige præcis den stædighed og vedholdenhed der skal til for at gøre en positiv forskel – og det gør de i Bevtoft, siger formanden for Landdistriktsudvalget i Haderslev Kommune”, Bent Kloster.

Formanden for Borgerforeningen i Bevtoft, Marie Prinds, er både stolt og ydmyg over udnævnelsen.

”Vi har selvfølgelig søgt om at blive Årets Lokalsamfund, fordi vi syntes, vi har gjort noget særligt, men når vi ser på de lokalområder vi var oppe imod, så var det et meget fornemt selskab, vi var en del af. Da vi sammen med de tre andre lokalsamfund i dommerkomiteen skulle afgøre, hvem der skulle vinde, og vi endte med at alle pegede på Bevtoft, så var æren og stoltheden over at få både hæder og de 25.000 kroner endnu større”, siger Marie Prinds.

”Nu glæder vi os til at dele den positive opmærksomhed med de gode kræfter i Bevtoft og sådan at vi bruger både opmærksomhed og pengene på at sikre et endnu stærkere lokalsamfund”.

Fakta:

Årets Lokalsamfund udpeges af en dommerkomité bestående af borgmester H. P Geil, Formand for Landdsitriktsudvalget Bent Kloster, Næstformand i udvalget, Bo M. Rasmussen, Lokalredaktør fra JV, Lars Fahrendorff samt arepræsentanter fra ansøgerne.

Prisen er på kr. 25.000 og følges op af en pakke bestående af en pokal med inskription, 4 beachflag til opstilling i lokalområdet samt klistermærker til uddeling lokalt.

Kommentarer

Login eller opret en bruger for at kommentere